Saturday, 10 December 2011

Need TUTORIAL ?


Hello my BABY !  Disebabkan aku budak yang rajin , aku teringin jugak nak buat TUTORIAL walaupun tak ada siapa yang request :/ . Just suka-suka mahu buat . Kot-kot lah ada pekdahh . Kan ? kalau korang tanak guna Tutorial aku pun tak apa . Tak kesah , sebb aku pun guna tutorial orang lain . HEHE #mukacomelsat ^ ^ You all can use this Tutorial . Kay ? Tak payah credit-credit lah . Macam tak ikhlas jea , kan ?


Dah baca ? Like kalau suka :)

Link membesar bila cursor menyentuh .





Hello and Assalammualaikum . This is my first Tutorial . I hope you all like it ^ ^ Can you please CLICK HERE . ? Bagi yang tak tahu maksud tuto niy , sebenarnye kalau korang halakan cursor korang dekat Link apa-apa jea lah . Automatik dye jadi membesar . Kalau tak paham jugak , cuba try and tengok .

1)Dashboard-Design-Edit Html
2)Search code a:hover{ . Kalau nak cari , tekan Ctrl+F or F3 .
3)Copy code ini , dan paste kan dekat Bawah a:hover{ .

font-size: 20px;
Purple colour tu korang tukar lah bape-bape pown .  Kalau number tu bertambah , jadi besar lah Link korang tu . Okey , Harap menjadi lah ye ? Kalau tak jadi bagitahu :) Bye !
 
Dah baca ? Like kalau suka :)

Search Fory Something :'(



Hello , Hye , Assalammualaikum . Malam niyy memang terasa boring . You know , tonight I'm so  BORING . Boring,boring dan boring !! BOSAN !  Tolong aku ! aku bosan ! malam niy memang dah tak tahu nak buat apa - -' Online,online,online .

Seharian mencari VIDEO . Tapi ngak ketemu ! Kay , video Harimau Malaya masa dekat HOTFM hari tu . Korang tahu kan ? Aku tak sempat tengok . Sebb mase tu aku masih membuta . HEHE . Bangun-bangun , tengok HotFM tu dah abes . Pastu my mom ckp Nazmi , Fandi , Muslim datang HotFM . Aduh , kenapalah my mom tak kejut . Sampai sekarang tak jumpa . Korang tahu tak nak cari kat mana ? korang ada video tu ? Kalau ada share-share lah kat kami . Kami tak sempat tengok . T_T taw taw .

Kay , daripada boring , baik aku baring + tidur :) kan ? ByeBye . Assalammualaikum .

I'm Falling In LOVE with SOMEONE <3

Dah baca ? Like kalau suka :)

Wednesday, 7 December 2011

Memfitnah dan Difitnah

Hello and Assalamualaikum baldi-baldi ku :) How are you today ? good ? Okay , now nak cerita pasal memfitnah dan difitnah . Apa maksud memfitnah dan apa maksud difitnah ? Maksud memfitnah tu adalah seseorang yang berkata-kata sesuatu yang tidak benar . Alaa~ nak beritahu , aku bukannya pandai agama sangat pun . Contohnya ,

Kak Senah , kak Senah ~
Apa Kak Tipah ? 
Kak Senah kenal tak anak si Jenah tu ?
anak Jenah ? 
Alaaa ~ cucu si Sameon . 
Ohh , kenal-kenal . Awatnya ?
Malam tadi , saya nampak dia dok berdating dengan orang lelaki kat taman nun .
#RekaanSemata-mata

Ha ~ tu di panggil memfitnah lah . Kalau benda tu tak betul . Anak dia malam tuk dok layan FB , org dok memfitnah dia . Difitnah pulak , macam anak si Jenah lah , difitnah orang . Eshh , tak baik ouhh . Aku pun tak tahu lah pernah memfitnah atau tidak . Biase lah Manusia tak lari dari membuat kesilapan . Tak begitu cik Tipah oi ? 

Fitnah yang terjadi itu boleh berlaku kerana orang yangterlibat itu sama ada benar-benar tidak memahami atau memilikiilmu-ilmu fardu ain ataupun kerana berhasrat meraih kepentingan denganpenampilan agama, atau memang di kalangan orang-orang munafik.Ketiga-tiga kategori manusia itu dianggap golongan yang jahat keranamahu memburukkan Islam.
Jenis-jenis fitnah terhadap agama Islam
1. Fitnah melalui kepimpinan negara.
2. Fitnah dalam belajar kerana mahu dapat jawatan.
3. Fitnah melalui penampilan diri dan cara berpakaian.
4. Fitnah melalui ungkapan.
5. Fitnah melalui penulisan.
6. Fitnah melalui iklan produk.
7. Fitnah melalui penglibatan dalam sukan dan hiburan.
8. Fitnah berbangga kerana berjaya memperbanyakkan bilangan masjid.
9. Fitnah kerana meninggalkan kewajiban beribadat.
10. Fitnah kerana tidak menunjukkan akhlak Islam yang mulia.

Okay , bila aku pergi ke blog niy dan keblog niy . Blog walking lah tu . Ramai orang dok cerita pasal blog niy Tokann . Dia kata , dia dikhianati . Blog tu , dia kata bukan milik dia . Aku bace komen-komen kat blog tu , aku jadi kesian kat dia . Ramai yang maki-maki dia . Tapi , ada yang dah delete komen-komen yang dorang anta . Entah lah , tanak lah ambil tahu semua . Nanti orang kata aku BUSYBODY pulak kan . HAHA  
Okay lah , nak BW niy . Bye , Assalamualaikum :)

Fitnah itu lebih Dasyat daripada MEMBUNUH !

Dah baca ? Like kalau suka :)

Alahai kau Nazmi Faiz ~

Hye elgelibaldi ! and hye to Nazmi Faiz , tu pown kalau dia baca lah kann :/ Welcome December ! Good bye November . Next year we will meet , ya ? Okayy , for this month I want to story morry beryy bout Nazmi Faiz ! You know who ? cheat if you don't know him .

I'm very shock went I know Nazmi Faiz sudah ada Girlgirl ! Waaaa ~ so jelous meyhh T_T Sekarang niy dah kecoh pasal Nazmi Faiz and GF dye Nadia Ismael . Girls , mesti ade yang jeles kan ? Chill girls chill . Aku pown jeles jugak ^,^' Ramai gadis-gadis minat dia . Tapi dia minat gadis-gadis tersebut ? termasuk aku ? Kita pown tak boleh nak berharap sangat ~ Aku pown minat-minat biasa sudah ~

Hey , tadi ade orang post wall pasal gosip Nazmi and Neelofa . Aku pown nak tahu jugak gosip-gosip tu . Biase lah perempuan , tak lari dari gosip . HAHA #mengaku .

Tekan gambar tu kalau nak nampak dengan jelas
Kalau nak baca , pergi sini Tekan
Eh , sorry salah pulak ^ ^ Click .
Baca,baca,baca ...................... tang sini muka aku jadi :/^ ^

Entah betul entah tidak dia niy - - Gosip punya melampau -lampau yang dia jawab tu ha ~
Biar je lah . Kalau aku minat dia macam lah dia minat aku kan ? over terlebih minah niyy . HAHA . Okey lah , got to go . Membebel sampai terlupa nak solat ishak . Tapi sebelum tu , nak dengar lagu Got To Go jap . Bye , Assalammualaikum .

New Colours and Design :) Purple


Dah baca ? Like kalau suka :)

Thursday, 24 November 2011

Jalan-Jalan Sama Dhiya Alisya Auni


Hello ! Today nak cerita jalan-jalan dengan Auni . Auni ? okay , Auni tu anak ibu aku jage . Boleh dikatakan sebagai my adikk :) Umur dye genap 2 tahun pada 23/11 . Semalam kan ?
So , Happy Birthday Auni mucuk-mucuk = . = 

Act , gambar tu sama sekali tiada kena mengena dengan cerita kita hari ini . Aku just kearah nak minat budak tu . Asal dye maybe dari Korea . Ha ? K-POP ? No ! aku tak minat kpop . Kembali kepada cerita kita . Tadi , I and my family ajak Auni jalan-jalan . Dekat mane ? Kulim sahaja . Act pegi Kulim tu nak ambil phone my mom . Sebb kena repair . Pergi situ boleyh la ajak Auni . Raikan lah hari jadi dye semalam . Punya lah happening budak tu jalan-jalan satu shopping complex . Sampaikan aku yang pening . HAHA .

Lepas pergi situ . Kitorang ke ...... Taman ....... entah . tak dapat dikenal pasti .  Ada eskpo kat sane . Nampak pulak baju Angry Bird . Belikan lah untuk Auni . Comel gila baju tu  ^^ dye siap terai menerai lagi . Sampai ade mamat tu mengorat dye . Dye pown pantang kena puji . mula lah tersipu -sipu . Then , jalan-jalan lagi . Pastu ade satu abang yg kerja dekat bahagian penapis air kowt dye kate ' akak , mari sini tengok-tengok . Comel-comel anak akak ' Aku terus kate kak akak aku ' Kembang beb kembang ^ ^' Bongok ! 

Kitorang pergi situ tak lama pon . Sebab nak hujan . Nak pergi Fun Fair pon tak sempat coz hujan dah membasahi bumi . Kitorang pun patah balik . Auni dpat lah merasai brmain taman . Tiba-tiba ayah aku berhenti kat satu kedai ni . Ayah aku tanye ' nak baju Malaysia tak ? ' Aku pon dengan rasa bangga , ' Nak-nak ! ' Baju yang ku idamkan :) 

Auni pulak tiba-tiba nak suruh dokong . Kau tu dah besar . Kalau jalan kan senang '- - Aku pulak yang kena dokong . Dengan sepantas ferrylady , aku pon melolong bawak dye smpai tak perasan aku dah kehilangan ibu n ayah aku . HAHA . Nasib baik tade orang nampak . Mamat tdi tu ngorat Auni lagi . Sampai aku pon terlibat sama . 

Kitorang pown balik . Dalam keta kan , Auni menyanyi lagu Aku Rindu Sayang Kamu . Ulang-ulang je perkataan tu . Lepas nyanyi terus tidur . Terok betul :) Maybe dye penat . Haha . Lepas niyy nak mintak kebenaran mama and abah dye lagi nak pergi Taman tu . Boleh kan ? HoHe . Bye ><


Dah baca ? Like kalau suka :)

Monday, 21 November 2011

Wanna Says


Ouh Baby Baby , Lalalalala . Hello everybody ! what's up ? Hari ni aku nak story mory banyak . Kau duduk diam sudah . Fakers oh fakers . I hate you ! Aku F kau ! Kejam kau Atie . Tape , biarkan si gila ini ! 

Aku menyampah pulak dengan dia ni . Apa yang aku buat dia pun nak buat jugak . Tapi aku tak kesah sangat lah kalau dia meniru benda yang aku buat . Tak jadi masalah pun kan ? Hegeh kau ! 

Hujan lah  - hujan lah . Tengok awan nano tu , mendung jea . Tunggu mase nak hujan jea . Arggh ! boring pulak aku rasa hari ini . Kalau nak mesej , henpon pun tade . Hah ! You know that , henpon aku hilang ! HAHA . Entah bila masa terjatuh bawah kerusi . Dah lah dalam kereta pulak tu . Semalam try - try misscall , bunyi ada . Benda nya tadaq .Hang pi mana pulak ? Sampai sekarang aku tak pergi cari ! Disebabkan sikap pemalas yang menyerang . 

Mimot ! Kau niyy tak senonoh betui ! - -' Maaf , Atie memang macam niy . Suka menggila . Tapi aku cakap benda betul ! Mereka Tak senonh ! Kau tahu , semalam aku pergi Tesco with my Family la . Takan dengan pakwe pergi tesco . Nak cari apa ? susu anak ? Then masuk lah simpang nak masuk bangunan gemok tu . Tiba-tiba , aku ternampak pakwe makwe , eeeeee ~ Diorang dekat simpang nak masuk tesco tu . Awek tu duduk atas tiang ape nth . Pakwe tu pulak berdiri dekat dengan awek tu punya ..... totttttt ! Banggang kau ! Then awek tu usap-usap rambut busuk laki tu . Kau tahu . Naik geli aku tengok . Dah lah si awek tu pakai short skirt . Lelaki tu pulak depan perempuan tu . Gila tak nampak ! dah lah berdating dekat simpang traffic light . Jangan kate aku jea nampak diorang . Dengan atuk nenek nak pegi haji pon nampak . Bukan nak cakap apa . Grrr ~


Doakan kakak saya SPM niyy yea :)

Dah baca ? Like kalau suka :)

Sunday, 20 November 2011

TODAYS !




Hello everyone ! Malam tadi kan , aku mimpi , mimpi yang paling terindah dalam hidup aku . Ini mimpi seorang wanita yang tergoda akan sepupunya sendiri ! Pernah ade kan orang yang minat atau suka dengan sepupu sendiri ? Macam Mak long and Pak long aku , siap kahwin lagi !

Aku balik kampung belah ayah , kami satu family duduk rumah opah cu aku kejap . Pastu aku nampak budak lelaki dekat atas tangga tengah tengok aku . Dia pandang tak terkedip lansung ! Suka hati kau lah budak ! Lepas tu , kemana aku pergi dia mesti ada kat situ jugak ! menyebok ar kau ! Then , aku sengaja lah tego dia . Aku bagi dia sehelai kertas , ' kau mesti nak nombor phone aku kan ? kan ? mengaku cepat ! nah ! amek lah niyy . Tapi aku tak bagi kau nombor phone aku . Aku bagi email FB jea la ehh ? ' Dia pon ambil lah kertas tu .

Lepas tu , tiba - tiba je aku ada dekat kedai . Kedai apa pown aku tak tahu - -'  Jumpe dia lagi ! tengah duduk dengann ........................ My EX 2 ! Sejak bile dorang kenal ? Pelik - pelik mimpi aku niyy . Dia senyum - senyum  , aku pon senyum lah balik :)) Masa kat kedai tu , aku nampak arwah opah aku ! Aku rindu Opah  ! :( Entah tiba-tiba aku COUPLE dengan dia ! Eh ? bila ? pukul bapa ? hari apa ?

Masa tu dekat tasik . Kitorang dating-dating lah sekejap :P Alah ~ biasa lah , macam korang jgak kan ? dating - dating ? eee , gedik >< Tiba-tiba aku lemas . Pakwe aku tu lah yang selamat kan aku ! >< Aku bukak jea mate , dah ade kat hospital '- - ? Sebelh aku tu dye lah . Dan tiba tiba pulak , aku terjage dari tidur - -' Esh , kacau !

Act , laki tu bukan lah cousin aku , just macam kenal jea kat kampung tu . K la , sakit perut tiba - tiba . Bye !



Entry banyak perkataan Tiba-Tiba . Mimpi paling indah :) nguh ngehh ~

Dah baca ? Like kalau suka :)

Thursday, 17 November 2011

Contest Blog Simple But Awesome


Hello ! Hai . Jom join contest :) 


Kalau nak join contest tu , klik jea banner kat ats tu okey ?
Hadiah-hadiah dye menarikk owwww . Insya-Allah Menang :))

Anda di tag :


Dah baca ? Like kalau suka :)