Saturday, 10 December 2011

Need TUTORIAL ?


Hello my BABY !  Disebabkan aku budak yang rajin , aku teringin jugak nak buat TUTORIAL walaupun tak ada siapa yang request :/ . Just suka-suka mahu buat . Kot-kot lah ada pekdahh . Kan ? kalau korang tanak guna Tutorial aku pun tak apa . Tak kesah , sebb aku pun guna tutorial orang lain . HEHE #mukacomelsat ^ ^ You all can use this Tutorial . Kay ? Tak payah credit-credit lah . Macam tak ikhlas jea , kan ?


Dah baca ? Like kalau suka :)

Link membesar bila cursor menyentuh .





Hello and Assalammualaikum . This is my first Tutorial . I hope you all like it ^ ^ Can you please CLICK HERE . ? Bagi yang tak tahu maksud tuto niy , sebenarnye kalau korang halakan cursor korang dekat Link apa-apa jea lah . Automatik dye jadi membesar . Kalau tak paham jugak , cuba try and tengok .

1)Dashboard-Design-Edit Html
2)Search code a:hover{ . Kalau nak cari , tekan Ctrl+F or F3 .
3)Copy code ini , dan paste kan dekat Bawah a:hover{ .

font-size: 20px;
Purple colour tu korang tukar lah bape-bape pown .  Kalau number tu bertambah , jadi besar lah Link korang tu . Okey , Harap menjadi lah ye ? Kalau tak jadi bagitahu :) Bye !
 
Dah baca ? Like kalau suka :)

Search Fory Something :'(



Hello , Hye , Assalammualaikum . Malam niyy memang terasa boring . You know , tonight I'm so  BORING . Boring,boring dan boring !! BOSAN !  Tolong aku ! aku bosan ! malam niy memang dah tak tahu nak buat apa - -' Online,online,online .

Seharian mencari VIDEO . Tapi ngak ketemu ! Kay , video Harimau Malaya masa dekat HOTFM hari tu . Korang tahu kan ? Aku tak sempat tengok . Sebb mase tu aku masih membuta . HEHE . Bangun-bangun , tengok HotFM tu dah abes . Pastu my mom ckp Nazmi , Fandi , Muslim datang HotFM . Aduh , kenapalah my mom tak kejut . Sampai sekarang tak jumpa . Korang tahu tak nak cari kat mana ? korang ada video tu ? Kalau ada share-share lah kat kami . Kami tak sempat tengok . T_T taw taw .

Kay , daripada boring , baik aku baring + tidur :) kan ? ByeBye . Assalammualaikum .

I'm Falling In LOVE with SOMEONE <3

Dah baca ? Like kalau suka :)

Wednesday, 7 December 2011

Memfitnah dan Difitnah

Hello and Assalamualaikum baldi-baldi ku :) How are you today ? good ? Okay , now nak cerita pasal memfitnah dan difitnah . Apa maksud memfitnah dan apa maksud difitnah ? Maksud memfitnah tu adalah seseorang yang berkata-kata sesuatu yang tidak benar . Alaa~ nak beritahu , aku bukannya pandai agama sangat pun . Contohnya ,

Kak Senah , kak Senah ~
Apa Kak Tipah ? 
Kak Senah kenal tak anak si Jenah tu ?
anak Jenah ? 
Alaaa ~ cucu si Sameon . 
Ohh , kenal-kenal . Awatnya ?
Malam tadi , saya nampak dia dok berdating dengan orang lelaki kat taman nun .
#RekaanSemata-mata

Ha ~ tu di panggil memfitnah lah . Kalau benda tu tak betul . Anak dia malam tuk dok layan FB , org dok memfitnah dia . Difitnah pulak , macam anak si Jenah lah , difitnah orang . Eshh , tak baik ouhh . Aku pun tak tahu lah pernah memfitnah atau tidak . Biase lah Manusia tak lari dari membuat kesilapan . Tak begitu cik Tipah oi ? 

Fitnah yang terjadi itu boleh berlaku kerana orang yangterlibat itu sama ada benar-benar tidak memahami atau memilikiilmu-ilmu fardu ain ataupun kerana berhasrat meraih kepentingan denganpenampilan agama, atau memang di kalangan orang-orang munafik.Ketiga-tiga kategori manusia itu dianggap golongan yang jahat keranamahu memburukkan Islam.
Jenis-jenis fitnah terhadap agama Islam
1. Fitnah melalui kepimpinan negara.
2. Fitnah dalam belajar kerana mahu dapat jawatan.
3. Fitnah melalui penampilan diri dan cara berpakaian.
4. Fitnah melalui ungkapan.
5. Fitnah melalui penulisan.
6. Fitnah melalui iklan produk.
7. Fitnah melalui penglibatan dalam sukan dan hiburan.
8. Fitnah berbangga kerana berjaya memperbanyakkan bilangan masjid.
9. Fitnah kerana meninggalkan kewajiban beribadat.
10. Fitnah kerana tidak menunjukkan akhlak Islam yang mulia.

Okay , bila aku pergi ke blog niy dan keblog niy . Blog walking lah tu . Ramai orang dok cerita pasal blog niy Tokann . Dia kata , dia dikhianati . Blog tu , dia kata bukan milik dia . Aku bace komen-komen kat blog tu , aku jadi kesian kat dia . Ramai yang maki-maki dia . Tapi , ada yang dah delete komen-komen yang dorang anta . Entah lah , tanak lah ambil tahu semua . Nanti orang kata aku BUSYBODY pulak kan . HAHA  
Okay lah , nak BW niy . Bye , Assalamualaikum :)

Fitnah itu lebih Dasyat daripada MEMBUNUH !

Dah baca ? Like kalau suka :)

Alahai kau Nazmi Faiz ~

Hye elgelibaldi ! and hye to Nazmi Faiz , tu pown kalau dia baca lah kann :/ Welcome December ! Good bye November . Next year we will meet , ya ? Okayy , for this month I want to story morry beryy bout Nazmi Faiz ! You know who ? cheat if you don't know him .

I'm very shock went I know Nazmi Faiz sudah ada Girlgirl ! Waaaa ~ so jelous meyhh T_T Sekarang niy dah kecoh pasal Nazmi Faiz and GF dye Nadia Ismael . Girls , mesti ade yang jeles kan ? Chill girls chill . Aku pown jeles jugak ^,^' Ramai gadis-gadis minat dia . Tapi dia minat gadis-gadis tersebut ? termasuk aku ? Kita pown tak boleh nak berharap sangat ~ Aku pown minat-minat biasa sudah ~

Hey , tadi ade orang post wall pasal gosip Nazmi and Neelofa . Aku pown nak tahu jugak gosip-gosip tu . Biase lah perempuan , tak lari dari gosip . HAHA #mengaku .

Tekan gambar tu kalau nak nampak dengan jelas
Kalau nak baca , pergi sini Tekan
Eh , sorry salah pulak ^ ^ Click .
Baca,baca,baca ...................... tang sini muka aku jadi :/^ ^

Entah betul entah tidak dia niy - - Gosip punya melampau -lampau yang dia jawab tu ha ~
Biar je lah . Kalau aku minat dia macam lah dia minat aku kan ? over terlebih minah niyy . HAHA . Okey lah , got to go . Membebel sampai terlupa nak solat ishak . Tapi sebelum tu , nak dengar lagu Got To Go jap . Bye , Assalammualaikum .

New Colours and Design :) Purple


Dah baca ? Like kalau suka :)