Thursday, 24 November 2011

Jalan-Jalan Sama Dhiya Alisya Auni


Hello ! Today nak cerita jalan-jalan dengan Auni . Auni ? okay , Auni tu anak ibu aku jage . Boleh dikatakan sebagai my adikk :) Umur dye genap 2 tahun pada 23/11 . Semalam kan ?
So , Happy Birthday Auni mucuk-mucuk = . = 

Act , gambar tu sama sekali tiada kena mengena dengan cerita kita hari ini . Aku just kearah nak minat budak tu . Asal dye maybe dari Korea . Ha ? K-POP ? No ! aku tak minat kpop . Kembali kepada cerita kita . Tadi , I and my family ajak Auni jalan-jalan . Dekat mane ? Kulim sahaja . Act pegi Kulim tu nak ambil phone my mom . Sebb kena repair . Pergi situ boleyh la ajak Auni . Raikan lah hari jadi dye semalam . Punya lah happening budak tu jalan-jalan satu shopping complex . Sampaikan aku yang pening . HAHA .

Lepas pergi situ . Kitorang ke ...... Taman ....... entah . tak dapat dikenal pasti .  Ada eskpo kat sane . Nampak pulak baju Angry Bird . Belikan lah untuk Auni . Comel gila baju tu  ^^ dye siap terai menerai lagi . Sampai ade mamat tu mengorat dye . Dye pown pantang kena puji . mula lah tersipu -sipu . Then , jalan-jalan lagi . Pastu ade satu abang yg kerja dekat bahagian penapis air kowt dye kate ' akak , mari sini tengok-tengok . Comel-comel anak akak ' Aku terus kate kak akak aku ' Kembang beb kembang ^ ^' Bongok ! 

Kitorang pergi situ tak lama pon . Sebab nak hujan . Nak pergi Fun Fair pon tak sempat coz hujan dah membasahi bumi . Kitorang pun patah balik . Auni dpat lah merasai brmain taman . Tiba-tiba ayah aku berhenti kat satu kedai ni . Ayah aku tanye ' nak baju Malaysia tak ? ' Aku pon dengan rasa bangga , ' Nak-nak ! ' Baju yang ku idamkan :) 

Auni pulak tiba-tiba nak suruh dokong . Kau tu dah besar . Kalau jalan kan senang '- - Aku pulak yang kena dokong . Dengan sepantas ferrylady , aku pon melolong bawak dye smpai tak perasan aku dah kehilangan ibu n ayah aku . HAHA . Nasib baik tade orang nampak . Mamat tdi tu ngorat Auni lagi . Sampai aku pon terlibat sama . 

Kitorang pown balik . Dalam keta kan , Auni menyanyi lagu Aku Rindu Sayang Kamu . Ulang-ulang je perkataan tu . Lepas nyanyi terus tidur . Terok betul :) Maybe dye penat . Haha . Lepas niyy nak mintak kebenaran mama and abah dye lagi nak pergi Taman tu . Boleh kan ? HoHe . Bye ><


Dah baca ? Like kalau suka :)

Monday, 21 November 2011

Wanna Says


Ouh Baby Baby , Lalalalala . Hello everybody ! what's up ? Hari ni aku nak story mory banyak . Kau duduk diam sudah . Fakers oh fakers . I hate you ! Aku F kau ! Kejam kau Atie . Tape , biarkan si gila ini ! 

Aku menyampah pulak dengan dia ni . Apa yang aku buat dia pun nak buat jugak . Tapi aku tak kesah sangat lah kalau dia meniru benda yang aku buat . Tak jadi masalah pun kan ? Hegeh kau ! 

Hujan lah  - hujan lah . Tengok awan nano tu , mendung jea . Tunggu mase nak hujan jea . Arggh ! boring pulak aku rasa hari ini . Kalau nak mesej , henpon pun tade . Hah ! You know that , henpon aku hilang ! HAHA . Entah bila masa terjatuh bawah kerusi . Dah lah dalam kereta pulak tu . Semalam try - try misscall , bunyi ada . Benda nya tadaq .Hang pi mana pulak ? Sampai sekarang aku tak pergi cari ! Disebabkan sikap pemalas yang menyerang . 

Mimot ! Kau niyy tak senonoh betui ! - -' Maaf , Atie memang macam niy . Suka menggila . Tapi aku cakap benda betul ! Mereka Tak senonh ! Kau tahu , semalam aku pergi Tesco with my Family la . Takan dengan pakwe pergi tesco . Nak cari apa ? susu anak ? Then masuk lah simpang nak masuk bangunan gemok tu . Tiba-tiba , aku ternampak pakwe makwe , eeeeee ~ Diorang dekat simpang nak masuk tesco tu . Awek tu duduk atas tiang ape nth . Pakwe tu pulak berdiri dekat dengan awek tu punya ..... totttttt ! Banggang kau ! Then awek tu usap-usap rambut busuk laki tu . Kau tahu . Naik geli aku tengok . Dah lah si awek tu pakai short skirt . Lelaki tu pulak depan perempuan tu . Gila tak nampak ! dah lah berdating dekat simpang traffic light . Jangan kate aku jea nampak diorang . Dengan atuk nenek nak pegi haji pon nampak . Bukan nak cakap apa . Grrr ~


Doakan kakak saya SPM niyy yea :)

Dah baca ? Like kalau suka :)

Sunday, 20 November 2011

TODAYS !




Hello everyone ! Malam tadi kan , aku mimpi , mimpi yang paling terindah dalam hidup aku . Ini mimpi seorang wanita yang tergoda akan sepupunya sendiri ! Pernah ade kan orang yang minat atau suka dengan sepupu sendiri ? Macam Mak long and Pak long aku , siap kahwin lagi !

Aku balik kampung belah ayah , kami satu family duduk rumah opah cu aku kejap . Pastu aku nampak budak lelaki dekat atas tangga tengah tengok aku . Dia pandang tak terkedip lansung ! Suka hati kau lah budak ! Lepas tu , kemana aku pergi dia mesti ada kat situ jugak ! menyebok ar kau ! Then , aku sengaja lah tego dia . Aku bagi dia sehelai kertas , ' kau mesti nak nombor phone aku kan ? kan ? mengaku cepat ! nah ! amek lah niyy . Tapi aku tak bagi kau nombor phone aku . Aku bagi email FB jea la ehh ? ' Dia pon ambil lah kertas tu .

Lepas tu , tiba - tiba je aku ada dekat kedai . Kedai apa pown aku tak tahu - -'  Jumpe dia lagi ! tengah duduk dengann ........................ My EX 2 ! Sejak bile dorang kenal ? Pelik - pelik mimpi aku niyy . Dia senyum - senyum  , aku pon senyum lah balik :)) Masa kat kedai tu , aku nampak arwah opah aku ! Aku rindu Opah  ! :( Entah tiba-tiba aku COUPLE dengan dia ! Eh ? bila ? pukul bapa ? hari apa ?

Masa tu dekat tasik . Kitorang dating-dating lah sekejap :P Alah ~ biasa lah , macam korang jgak kan ? dating - dating ? eee , gedik >< Tiba-tiba aku lemas . Pakwe aku tu lah yang selamat kan aku ! >< Aku bukak jea mate , dah ade kat hospital '- - ? Sebelh aku tu dye lah . Dan tiba tiba pulak , aku terjage dari tidur - -' Esh , kacau !

Act , laki tu bukan lah cousin aku , just macam kenal jea kat kampung tu . K la , sakit perut tiba - tiba . Bye !



Entry banyak perkataan Tiba-Tiba . Mimpi paling indah :) nguh ngehh ~

Dah baca ? Like kalau suka :)

Thursday, 17 November 2011

Contest Blog Simple But Awesome


Hello ! Hai . Jom join contest :) 


Kalau nak join contest tu , klik jea banner kat ats tu okey ?
Hadiah-hadiah dye menarikk owwww . Insya-Allah Menang :))

Anda di tag :


Dah baca ? Like kalau suka :)